Ota yhteyttä

Olen Sirpa Pöllänen, koulutettu ammattijärjestäjä Jyväskylästä.

Ammattijärjestäjänä autan Sinua luopumaan turhasta tavarasta sekä luomaan systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa. Autan myös näkemään kotisi tiloja ja tavaroita ”uusin silmin” ja hakemaan uusia ajatuksia vanhojen, ehkäpä piintyneiden ajattelumallien tilalle. Ei uutta hankkimalla, vaan vanhoja jo omistamiasi huonekaluja ja sisustusesineitä hyödyntämällä.

Suomen Ammattijärjestäjät ry:n jäsenenä olen sitoutunut yhdistyksemme ammattieettisiin ohjeisiin. Ammattijärjestäjän työn tärkeimmät lähtökohdat ovat asiakkaan etu, auttaminen ja kunnioittaminen, luottamuksellisuus sekä toiminnan avoimuus, rehellisyys ja totuudenmukaisuus. Tavaroiden karsimisen, järjestämisen ja kierrättämisen teemoilla haluan omalta osaltani olla tekemässä maailmasta paremman paikan elää. Haluan olla lisäämässä hyvinvointia, turvallista ja helpompaa asumista sekä levollista kodista nauttimista.

Olen tehnyt lähes 25 vuotta kestäneen työuran rahoitusalalla ja ajanut nuoruudessani myös taksia n. neljä vuotta. Kokemusta järjestämisestä siis on: asiakkaiden raha-asioiden ja kyytipalveluiden järjestely, kaikki tämä on valmistanut minua tähän tekemiseen. v. 2017 silmästäni löytyi varjostuma ja sitä tutkittiin, onko se melanooma. Tuo säikäytti minut pahanpäiväisesti ja sai minut pohtimaan ”voisinko tehdä vielä jotain muuta työkseni” ja päätin irtisanoutua työstäni.

Olen reipas, vastuuntuntoinen ja hyväntahtoinen. Aito kiinnostus ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan ja auttamisen halu ovat tärkeimmät arvoni. Lähestyn asioita ilon kautta, ratkaisukeskeisesti. Olen hyvä ideoimaan uusia käyttötarkoituksia tavaroille ja hyvä myös hahmottamaan kokonaisuuksia. Ajankäytön hallinnassa olen myös hyvä!

Oma polkuni raivaamisen tielle lähti kotona tehdystä remontista neljä vuotta sitten. Olimme mieheni kanssa sitä mieltä, että meillä ei ollut paljon tavaraa, ei kasoja-kaikki mahtui kaappeihin. No, sitten kun kaikki kaapit täytyi tyhjentää ja sitä tavaraa tuli ja tuli sieltä kaapeista – näkemys muuttui. Uteliaisuus karsimista ja järjestämistä kohtaan lisääntyi sitä mukaa kun kävin läpi omaa elämäntapamuutostani. Samalla jouduin pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistäni ja luomaan uutta tapaa kuluttamiseen.

Kouluttauduin ammattijärjestäjäksi v. 2019 syksyllä, ennen sitä olin käynyt yrittäjyyskoulutuksen. Ammattijärjestäjän palveluita Keski-Suomessa tarjoava Sibretta Oy aloitti toimintansa koronakeväänä 2020 ja olen pisimpään alueella työkseen koteja raivannut ja järjestänyt ammattijärjestäjä. Kokemusta erilaisten kotien tavarahaasteista ja perheiden kohtaamisesta on siis kertynyt ja kaikki ovat olleet hyvin opettavaisia.