Kenelle

Muutokseen motivoituneille! Jos on alkanut tuntumaan siltä, että kodin tavarakuorma ahdistaa, vie voimavaroja ja vaikuttaa turvallisuuteen ja hyvinvointiin- yleensä siinä kohtaa syttyy motivaatio: halu muutokselle! Siinä kohtaa kun ”mitta täyttyy” ja ”kuppi menee nurin”, on aika alkaa tekemään asialle jotain. Voitkin kysyä itseltäsi: Onko tavaraa liikaa, onko tarvetta karsimisille? Ovatko tavarat ”vain” väärissä paikoissa, vähän kuin eksyneet lajitovereistaan ja siitä on syntynyt epäjärjestys? Kaipaako tilat ja tavarat uudelleen organisointia ja toiminnallisuuksien parantamista?

Visuaalinen häly voi joskus kuormittaa liikaa ajatuksiasi ja mieltäsi. Joskus kodin tavaramäärä on voinut nousta sellaisiin mittasuhteisiin, että et tiedäkään mistä aloittaa. Tiedostat kyllä, että jotain olisi tehtävä, mutta toteutus voi tuntua liian monimutkaiselta ja projekti liian isolta, aloittaminen liian hankalalta. Joskus kodissa voi olla se tilanne, että ns. ”kätevän emännän” opit ovat omassa lapsuudessa/nuoruudessa jääneet saamatta ja koet siksi huonommuutta kodin järjestyksessä pitämisessä, tahtoa on mutta ei työkaluja. Oletko muuttamassa? Onko läheisesi kuollut, syvin surusi alkaa helpottamaan ja nyt on tullut aika alkaa käymään hänen tavaroitaan läpi? Onko elämääsi kuormittanut ikävien sattumusten suma ja se on saanut elämänhallintasi sekaisin? Onko loma-asunnolla tulossa sukupolven vaihdos ja aika miettiä, kenen tavarat mökille jäävät?

Ammattijärjestäjänä olen tukenasi ja apunasi auttamassa Sinua selvittämään mm. näitä arjen haasteita ajatuksena, että oppisit tästä ja saisit työkaluja itsenäiseen tekemiseen. Autan Sinua luomaan tilaa, jossa tavarat eivät haittaa elämistä vaan ovat lisäarvo.

Olen saanut olla auttamassa kodeissa joissa painitaan aistiyliherkkyyden, väsymysoireyhtymän, toiminnanohjauksen haasteiden, aloituskyvyn puutteen sekä aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön eli ADHD:n parissa. Lisäksi palokuormaltaan suurten tavaramäärien kodit ovat tulleet tutuiksi.

Luopuminen on haastavaa mutta se helpottuu projektin edetessä. Voit esittää itsellesi kysymyksen; miksi säilytän tavaroita? Tottumuksesta, velvollisuudentunnosta, maksoi paljon vai kaiken varalta?

Autan – en arvostele!